Vreau să devin sponsor. 

Cum o pot face?

Este foarte simplu. Nu trebuie decât să luați legătura cu persoana care se ocupă de contabilitatea firmei dumneavoastră iar ea vă poate spune suma cu care ne puteți sponsoriza, totul fiind gratuit pentru ambele părți. Este o operațiune care va reduce impozitul datorat către stat fix cu suma pe care o direcționați către noi.

După, trebuie doar să descărcați de mai jos contractul nostru standart de sponsorizare, să îl completați și să îl trimiteți la helpanimalsfromonesti@yahoo.com iar noi vă vom contacta pentru a găsi soluția ca fiecare dintre părți să intre în posesia unui contract semnat în original.

Există 3 tipuri de impozite deductibile din care puteți direcționa bani către noi:

1.Impozitul pe profit: Suma cu care doriți să ne sponsorizați se scade din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta sau nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% se virează la bugetele de stat. Suma cu care ne sponsorizați se poate scădea din impozit o dată pe trimestru sau o dată pe an.  

2.Impozitul pe venit: Suma cu care doriți să ne sponsorizați se scade din suma impozitului pe venit, în limita a 20% din impozitul datorat pentru trimestrul în care ați înregistrat cheltuielile. Diferența de 80% se virează la bugetele de stat. Suma sponsorizării se poate scădea din impozit doar trimestrial, nu și anual, ca în cazul impozitului pe profit.

3.Impozit PFA: Suma cu care doriți să ne sponsorizați se scade din venitul net, în limita a 5% din acesta. La calcularea venitului net trebuie să aveți în vedere că el este diferența între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât sponsorizarea și nu incluzând-o.  

Întrebări și răspunsuri utile pentru firme și contabili

Mai jos am pregătit câteva informații utile despre sponsorizări.

Da, există. ANAF a publicat pe site-ul său un document intitulat „Deductibilitatea cheltuielilor cu sponsorizarea entităților nonprofit” în care aveți toate prevederile Codului fiscal.

În țara noastră, următoarele acte normative reglementează sponsorizarea:
1. Legea sponsorizării – 32/1994 – modificată și completată;
2. Legea Codului fiscal – 227/2015 – modificată și completată;
3. HG 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii Codului fiscal;
4. Ordinul ANAF 819/2018, de aprobare a procedurii de organizare a Registrului entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale şi a modelului şi conţinutului unor formulare;
5. Ordinul ANAF 1825/2018, de aprobare a modelului şi conţinutului formularului 107 – „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”.

Da, începând cu 3 septembrie 2019, așa că ne încadrăm pentru a putea primi sponsorizări. Puteți verifica acest aspect accesând pagina ANAF-Registrul entităților/unităților de cult și introduceți codul nostru de identificare fiscală (CIF) care este 34647479.

Da, una simplă. Depunerea declarației 107 sau în denumire completă Declarație informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, mecenatului, burselor private.

Ea trebuie depusă fie până la 25 ianuarie în anul consecutiv sponsorizării sau până la data de 25 a lunii de după trimestrul pentru care se datorează impozitul.

Da. Puteți sponsoriza oricare dintre proiectele noastre. Dacă alegeți să nu optați pentru un proiect anume, banii vor merge pentru cheltuiele curente ale asociației (hrană pentru animale, plata la cabinetul veterinar, reparații auto, etc.),  care nu sunt deloc mici. Noi vă suntem recunoscători oricum.

Sigur. Vă punem la dispoziție și câteva calculatoare online, dar cel mai bine este ca suma să fie calculată de către contabilul dumneavoastră.

Contactează-ne

Iubește animalele! Nu abandona. Nu răni. Nu cumpăra, adoptă!

Telefon:

+40 740 21 06 69

Ne cerem scuze dacă nu răspundem întotdeauna prompt la telefon, dar sunăm negreșit înapoi.

Adresă:

Încă lucrăm la un sediu doar al nostru iar de îndată ce va fi gata, vă vom anunța. Deocamdată ne puteți contacta la telefon sau prin email. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Corespondență:

Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți iar noi să vă răspundem la adresa helpanimalsfromonesti@yahoo.com

Suntem activi și în social media. Ne puteți urmări activitatea printr-un singur click pe unul dintre butoanele de mai jos: